Uitslagen Engeland speelronde 12

Dit weekend werd in de Premier League de twaalfde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

De belangrijkste wedstrijd van dit weekend vond plaats in Londen. Daar speelden Chelsea en Manchester United namelijk tegen elkaar. Een verslag van dit duel kan je hier nog eens rustig nalezen.

Vennegoor of Hesselink bezorgt Hull City drie punten

Hull City slaagde er dit weekend in om met een minimaal verschil van Stoke City te winnen. In eigen huis won de ploeg van Jan Vennegoor of Hesselink met 2-1. Onze landgenoot zorgde er in de laatste minuut van de wedstrijd voor dat de volle buit alsnog werd gepakt.

Stoke City kwam na bijna een half uur spelen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Etherington. Pas in de tweede helft kwam Hull City, via Olofinjana op gelijke hoogte. Vennegoor of Hesselink, die als invaller binnen de lijnen kwam, besliste het duel pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd en bewees hiermee zijn waarde voor The Tigers.

Eigen doelpunten helpen Arsenal op weg

Arsenal is er dit weekend in geslaagd om met ruime cijfers van Wolverhampton Wanderers te winnen. Na negentig minuten stond er namelijk 1-4 op het scorebord. The Gunners hadden wel twee eigen doelpunten van de tegenstander nodig om op gang te komen.

Na bijna een half uur spelen werkte Zubar de bal namelijk achter zijn eigen doelman. Acht minuten later deed Craddock hetzelfde, waardoor de wedstrijd in feite al gespeeld was. Vlak voor rust werd pas het eerste doelpunt door een speler van Arsenal gemaakt. Fabrégas was in dit geval de gevierde man. Na de thee deed ook Arshavin nog een duit in het zakje. In de slotfase redde Craddock nog wel de eer voor Wolverhampton Wanderers, maar het pleit was toen al beslecht.