Kuzsczak vindt Van der Sar onbehulpzaam

Tomasz Kuszczak is niet blij met collega-doelman Edwin van der Sar. De derde sluitpost van Manchester United zegt dat de Nederlander hem weigert van adviezen te voorzien.

"Edwin zal dit niet leuk vinden om te horen, maar hij is niet bepaald hulpvaardig", begint Kuszczak zijn klaagzang in een interview met MUTV. "Omdat hij een zeer ervaren doelman is, heb ik hem vaak om advies gevraagd."

"Hij heeft nooit de moeite genomen om me uit te leggen wat ik fout doe. Misschien mag Edwin mij niet zo, maar dat zou je aan hem moeten vragen", aldus de Poolse doelman, die met zijn uitlatingen zijn carrière bij United op het spel zet. Sir Alex Ferguson wil tweespalt in de selectie doorgaans zo snel mogelijk verijdelen.

"Ik wil graag grote wedstrijden spelen, het is alleen de vraag hoe lang ik daar nog op wil wachten. Ik heb nog wel geduld, maar ik ben ook erg ambitieus. Ik denk dat ik er klaar voor ben", aldus Kuszczak. Opmerkelijk is dat het interview is afgenomen door het clubkanaal. De redactie heeft dus verzuimd dit interview, dat ongetwijfeld voor onrust zorgt binnen de club, te censureren.