Renault blijft motorleverancier Red Bull

Red Bull Racing zal ook volgend jaar gebruik gaan maken van Renault-motoren. Het Oostenrijkse team dacht aan een mogelijke overstap naar Mercedes of Cosworth, maar beide opties gingen niet door.

McLaren hield tegen dat Mercedes ook ging leveren aan Red Bull, terwijl de renstal de motoren van Cosworth te risicovol vond. Het Britse merk keert in 2010 terug als motorleverancier in de Formule 1, maar moet deze winter nog wel een achterstand inhalen. De motoren zijn sinds eind 2006 niet verder ontwikkeld en zouden voor Red Bull te veel risico betekenen op het gebied van pk's, betrouwbaarheid en gebruik van brandstof.

Het team van Christian Horner won dit Formule 1-seizoen zes races en behaalde zestien podiumplaatsen. Daarom blijft het team mogelijk toch bij Renault, ondanks de problemen met de betrouwbaarheid bij Sebastian Vettel eerder dit seizoen. "De fundamenten zijn goed. We hebben goede support van Renault, want anders win je geen races en boek je goede resultaten," zei Horner in Abu Dhabi.