Mass Effect 2 definitief niet voor PS3

Al geruime tijd gaan er geruchten dat Bioware de game Mass Effect 2 ook zal uitbrengen voor de PlayStation 3. EA Rusland gaf bijvoorbeeld op hun site eerder al aan de game op PC, Xbox 360 en PS3 zou verschijnen. Voor de game wordt de Unreal Engine 3 gebruikt die voor cross-platform geschikt is wat deze geruchten kracht bijzet. Ook is de PlayStation 3 niet nieuw meer voor Bioware aangezien ze met Dragon Age: Origins bijvoorbeeld al flink wat ervaring opgedaan hebben.

Maar om deze geruchten de kop in te drukken heeft Adrien Cho, de producer van Mass Effect 2, aangegeven dat Mass Effect 2 definitief niet voor de PS3 uitgebracht zal worden. De reden waarom is even simpel als begrijpelijk. In de eerste game heeft Bioware heel veel tijd en energie gestoken op PC en Xbox 360. Hoewel de Unreal Engine cross-platform is, heeft dat momenteel geen voordelen meer omdat ze er voor de eerste game heel veel aanpassingen in aangebracht hebben. Het zou te veel tijd kosten om daar nu weer zaken aan te modificeren.

Het voordeel voor Bioware en ook de gamers die het spel zullen gaan spelen is dat de developer zich nu volledig kan richten op het verbeteren van de eerste game. Daardoor zal Mass Effect 2 er met name kwalitatief veel meer op vooruit gaan dan als ze het wiel opnieuw uit zouden moeten vinden voor de PS3.