Nationale rouw in Rusland na inferno Perm

Rusland houdt vandaag een dag van nationale rouw na de fatale brand in een uitgaansgelegenheid in Perm, waardoor zeker 112 mensen om het leven kwamen en meer dan 140 gewonden vielen. In het hele land gaan vlaggen halfstok en worden herdenkingsdiensten gehouden. Ook zijn een aantal televisieprogramma's geannuleerd.

De brand brak afgelopen vrijdagavond uit als gevolg van het afsteken of ontploffen van vuurwerk binnen in het etablissement. De materialen waarmee het restaurant en de dansgelegenheid waren gemaakt, vatten ogenblikkelijk vlam en veroorzaakten zo het dramatische inferno. De eerste slachtoffers zijn inmiddels begraven.

De Russische president Dmitri Medvedev heeft de dag van nationale rouw afgekondigd. Volgens Medvedev heeft de brandweer meer dan eens gewaarschuwd dat de club niet aan de veiligheidseisen voldeed, maar de eigenaren hebben daar niets mee gedaan. Zij zitten nu vast.

Na afronding van de laatste lijkschouwing is gisteravond voor het eerst een volledige lijst met namen van de slachtoffers gepubliceerd. Alle slachtoffers zijn tussen de 20 en 45 jaar oud.

Heel Rusland rouwt om het drama in Perm  (foto: ANP)