Opnieuw Somalische gestenigd voor overspel

Een 20-jarige vrouw in Somalië is een afschuwelijke dood gestorven. De vrouw is voor een menigte van tweehonderd man gestenigd in het zuidwestelijke plaatsje Wajid, omdat ze een buitenechtelijke relatie had. Haar 29-jarige vriend kreeg tegelijkertijd honderd zweepslagen, berichtte de BBC vandaag.

De vrouw had een doodgeboren baby gebaard en was schuldig aan overspel, zo oordeelde de strengislamitische rechter van de militante al-Shabaab-beweging.

Het is de tweede keer dat al-Shabaab een vrouw in Somalië voor overspel heeft laten stenigen. De groep heeft grote delen van het land in handen en probeert een zeer strikte interpretatie van de islam op te leggen aan de bevolking, van wie het grootste deel een gematigde vorm aanhangt. Al-Shabaab vecht tegen de door de internationale gemeenschap erkende regering in de hoofdstad Mogadishu.

Vorig jaar werd een 13-jarig meisje gestenigd voor overspel. Volgens mensenrechtenorganisaties was ze echter verkracht. Vorige maand zijn twee mannen gestenigd voor spionage.