Eerste huisuitzetting na DSB- failissement

De eerste huisuitzetting na het faillissement van de DSB-Bank vindt mogelijk overmorgen plaats. De familie El Ghouti uit Ede heeft een hypotheekschuld van 297.000 euro waarvan ze een deel vóór komende vrijdag moeten aflossen. Doen ze dit niet, dan komen ze op straat te staan.

We zijn er compleet kapot van. We hebben een slechte hypotheek aangesmeerd gekregen bij de DSB en de afgelopen jaren hebben we hemel en aarde bewogen om die elders onder te brengen. Maar er was geen bank die zijn vingers eraan durfde te branden. We hebben ons de afgelopen tijd staande weten te houden door te werken, te werken en te werken. Geen vakanties, geen extraatjes voor de kinderen of voor onszelf”, verzucht Hassan El Ghouti, de vader in het gezin. “Als het zover komt, dan weet ik niet meer hoe we verder moeten.

In 2003 sloot het gezin voor het eerst een hypotheek af bij de DSB-Bank. Omdat de maandlasten toch aan de hoge kant waren klopten Hassan en zijn vrouw in 2005 opnieuw aan bij de bank. In plaats van dat ze een gunstigere hypotheek afsloten smeerde de DSB-Bank het gezin een tweede hypotheek aan, met daarbij een aantal zogenoemde 'koopsompolissen'.

Het Steunfonds Probleemhypotheken heeft al aangegeven juridische stappen te ondernemen als het gezin uit huis geplaatst wordt.