Licentie RKC Waalwijk vervalt bij faillissement

Een woordvoerder van RKC Waalwijk heeft bekend gemaakt dat de Waalwijkse club hoopt op steun van de gemeente. Volgens deze woordvoerder zal hoofdsponsor Ben Mandemakers afhaken als deze steun er niet komt en dreigt een faillissement.

De KNVB liet vrijdag weten dat de licentie van RKC Waalwijk vervalt als de club failliet gaat. De bond meldde dat de gespeelde wedstrijden in dat geval niet reglementair zijn, als niet-gespeeld worden beschouwd en de behaalde punten zullen vervallen.

Voor de stand van de ranglijst zal dit geen grote gevolgen hebben. RKC Waalwijk heeft niet meer dan drie punten weten te verzamelen. De Brabantse club is al sinds maart 2008 ingedeeld in categorie 1 van de licentiecommissie. Dit houdt in dat de Waalwijkse formatie met grote financiële problemen kampt.

Eerder werden de Waalwijkers al beboet, wegens het niet nakomen van het opstellen van een goed plan van aanpak. Ook bleken de cijfers die het voormalige bestuur had gepresenteerd niet te kloppen. Verder meldt de KNVB dat RKC Waalwijk puntenaftrek riskeert als de salarissen niet tijdig worden uitbetaald.