Studenten HKU vallen mensen lastig

Even kijken of mensen zich ongemakkelijk voelen als je plotseling naast ze gaat lopen en blijft volgen. Dat 'leuke' spelletje deden studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) vanochtend in Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Ter hoogte van de ABN Amro liep een jongen rond die naast je blijft lopen. Daarna komt ook nog een meisje met een paarse tas aan de andere kant lopen (foto). En ze volgen je tot bijna in de stationshal. Volgens RTV Utrecht zeggen ze student te zijn van de HKU te zijn die een opdracht moeten doen. "We willen mensen zich ongemakkelijk laten voelen en dan kijken wat ze doen."

Het voorgaande slachtoffer liep gewoon door en bleek niet eens in de gaten te hebben dat mensen naast hem liepen. "Maar net hadden we iemand die meteen afsloeg."

Ze snappen zelf ook wel dat het er allemaal wat verdacht uitziet. "Je denkt dat we zakkenrollers zijn ofzo, maar dat zijn we niet hoor. We zijn gewoon bezig met een schoolopdracht." Even verderop bij een telefoonpaal in de buurt van de bloemenboetiek staan inderdaad nog drie studenten lachend te kijken hoe mensen reageren. Alles werd opgenomen met een fotocamera.