Barcelona opent met winst

FC Barcelona is het seizoen met drie punten begonnen. Degradatiekandidaat Real Sporting de Gijón kwam op bezoek in Camp Nou, en keerde met een 3-0 verliespartij huiswaarts.

Barcelona speelde het duel zonder sterspeler Lionel Messi, die interlandverplichtingen heeft. Ook Thierry Henry hoefde zich bij de aftrap niet te melden, hij werd gepasseerd ten faveure van talent Pedro. De 22-jarige buitenspeler inponeerde tegen Sporting, evenals zijn drie jaar jongere aanvalskompaan Bojan. Laatstgenoemde opende na een kwartier spelen de score, na doorkoppen van Seydou Keita.

Nog voor rust stond het 2-0. Keita zou bij deze treffer zelf zijn naam op het wedstrijdformulier zetten. De Malinees kopte een corner langs Juan Pablo. De bezoekers konden absoluut niets inbrengen, waar de thuisploeg eenvoudig naar een 3-0 winst koerste. Tien minuten voor tijd kon Zlatan Ibrahimovic in zijn Ligadebuut de derde Catalaanse treffer binnenkoppen.

Ondanks de winst hebben de titelverdedigers ook enkele kopzorgen aan het openingsduel overgehouden. Zo vielen linksback Maxwell en spits Bojan geblesseerd uit. Hoe lang zij al dan niet uit de roulatie zijn is onbekend.

Submitter:  Bron: FOK!sport