Uitslag Nederland - Engeland

Nederland en Engeland hebben de onderlinge oefeninterland in de Amsterdam ArenA met een gelijkspel afgesloten. Na twee Nederlandse treffers voor de rust, hielp invaller Jermain Defoe de ploeg van Fabio Capello uiteindelijk naast Oranje: 2-2.
Het geknoei in de opbouw bij Engeland leverde Nederland voor rust twee treffers op. Dirk Kuyt onderschepte in de tiende minuut een terugspeelbal op doelman Robert Green en pakte het cadeautje gretig uit. Uiterst geroutineerd bracht hij Nederland op een 1-0 voorsprong.

Nadat Maarten Stekelenburg redding had gebracht op een inzet van Frank Lampard gingen de Engelsen vlak voor rust nogmaals de fout in. Deze keer schoof Gareth Barry de bal zomaar in de voeten van Arjen Robben, die eerder ook al bijna profiteerde van het geklungel bij de Engelsen. De aanvaller van Real Madrid stuitte op Green, waarna Rafael van der Vaart in tweede instantie wel doeltreffend afrondde: 2-0.

Invaller Jermain Defoe bracht vlak na rust de spanning terug in de wedstrijd. De aanvaller van Tottenham Hotspur werd de diepte ingestuurd en schoot de bal oog in oog met Stekelenburg koeltjes binnen. Ook Carlton Cole was dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. John Heitinga liet zich een kwartier voor tijd in de luren leggen door James Milner, die er vandoor kon gaan met de bal en met een assist een belangrijke bijdrage leverde aan de 2-2 van Defoe. De Engelsen waren in de slotfase de bovenliggende partij, maar de winnende treffer viel niet meer.

Nederland - Engeland 2-2
10’ Kuijt 1-0
37’ Van der Vaart 2-0