[Special] 'Hulk' Givanildo Vieira De Souza

Toen de naam van de Braziliaanse aanvaller Hulk voor het eerst viel in de voetbalwereld, was het alleen zijn prachtige bijnaam die de aandacht van de mensen trok. Hij maakt zijn naam waar, want zijn kracht en lichaamsbouw zijn zijn belangrijkste eigenschappen.

Maar dat is niet het enige wat Hulk bijzonder maakt, hij heeft ook een grote dosis technische vaardigheden en een enorme versnelling. Bovendien produceert hij met zijn linker voet één van de krachtigste schoten in het huidige moderne voetbal. Het is duidelijk dat Porto weer een speciaal talent in haar selectie heeft.

In zijn tienerjaren stond hij in zijn geboorteland onder contract bij Esporte Clube Vitoria maar hij kwam daar niet tot officiële duels. De Braziliaan maakte een nieuwe stap in zijn leven door te emigreren naar Japan. Daar speelde hij met succes voor drie verschillende clubs. Met name bij Tokyo Verdy creëerde hij een een indrukwekkende goal ratio. Bij de club in de hoofdstad van Japan (spelend in het groen) scoorde Hulk 44 goals in 55 competitiewedstrijden, wat voor Porto een reden was om zes miljoen euro te investeren om hem naar Europa te halen in de zomer van 2008.

Toen hij tekende bij Porto wist hij dat hij veel gevestigde namen voor zich had en dat het moeilijk voor hem zou worden een basisplaats te veroveren. In de voorhoede had hij onder meer Lisandro López, Cristian Rodriguez en Tarik Sektioui voor zich, die stuk voor een stuk een goed seizoen draaiden in 2007/2008. Maar een blessure van Sektioui gaf Hulk de vroege kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht van de Portugezen en die kans greep hij met beide handen. Zijn officiële debuut in Estadio do Dragão was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Belenenses, waar Hulk al gelijk van zich liet horen.

De Braziliaan schoot een vrije trap zo hard tegen ploeggenoot Mariano González aan, dat de Argentijn drie weken vanaf de zijlijn moest toekijken met een knieblessure. Vlak daarna scoorde Hulk met een magnifiek schot in de uiterste hoek, vanaf ruim 20 meter. Porto had een nieuwe held.

Hulk vestigde snel zijn naam in de driemansaanval van Porto naast Rodriguez en Lisandro. Hij bleek een machtig wapen voor de Portugezen, zowel in het midden als op de flank. Met zijn snelle voetenwerk en krachtige uitbraken werden veel aanvallen door hem opgezet, dit zorgde voor een groot aantal doelpunten voor zijn teamgenoten.

Hij werd echter wel beschuldigd van egoïsme. Hulk liet het hier niet bij zitten en ontwikkelde zich snel tot een betere teamspeler, de snelheid en de wil van verandering verraste supporters en pers. Hij deed iets met de tips die de ervaren Porto-trainer Jesualdo Ferreira hem gaf.

Hulk heeft een goede indruk achter gelaten in in zijn eerste seizoen bij Porto. Vele kenners geloven dat het niet lang zal duren voor de Braziliaan de stap zal maken naar één van de grootste clubs in Europa.

Eén van de prachtige goals van Hulk
Naam: Givanildo Vieira de Souza
Positie: Aanvaller
Geboortedatum: 25 juli 1986
Geboorteplaats: Campina Grande, Brazilië

Submitter:  Bron: FOK!sport