Van der Kruis verruilt Emmen voor Quick Boys

Zaterdaghoofdklasser Quick Boys kan komend seizoen beschikken over de ervaren verdediger Michael van der Kruis. De Katwijkers hebben overeenstemming bereikt met de 29-jarige verdediger van FC Emmen, zo meldt men op de eigen website.

De speler zet hiermee een punt achter zijn loopbaan als prof. Wel gaat Van der Kruis eerst met zijn vriendin op wereldreis, waarna hij in september of oktober zal aansluiten bij de selectie van trainer Jasper de Muijnck.

De in Naarden geboren Van der Kruis speelde in de jeugdopleiding van Ajax in de zogenaamde Gouden A1, die ongeslagen kampioen werd en verder spelers bevatte als Andy van der Meyde en Brutil Hosé. Het eerste elftal wist Van der Kruis in Amsterdam niet te halen, waarna hij namens Excelsior debuteerde in het betaald voetbal. Na Excelsior kwam hij uit voor De Graafschap, waarmee hij in de Eredivisie speelde, Haarlem, waar hij aanvoerder werd, en FC Emmen. Bij die club was hij twee seizoenen actief. Van der Kruis behoorde tot de grote groep spelers die in Emmen geen nieuw contract meer kreeg. In totaal speelde de kopsterke verdediger 273 competitieduels in het Nederlands betaald voetbal, waarin hij tien keer scoorde.

Submitter:  Bron: FOK!sport