[F3 Euro] Uitslag race 2 Lausitzring

Christian Vietoris heeft zondag de tweede race van de Formule 3 Euroseries op de Lausitzring gewonnen. De Duitser won op de EuroSpeedway voor Roberto Merhi en Sam Bird. Beste Nederlander was Henki Waldschmidt op plaats vijf. Carlo van Dam werd negentiende.

Vietoris mocht van poleposition beginnen en wist deze plaats in de eerste ronde te behouden. Valtteri Bottas kwam goed weg bij de start en reed al snel op plaats twee. Jules Bianchi kwam ook goed weg bij de start, maar beide coureurs kregen een drive-through-penalty voor een te vroege start. Waldschmidt kende onder kende een iets mindere start en viel terug naar de zesde plaats.

Vietoris domineerde in het vervolg van de wedstrijd en geen van de coureurs kwam meer in zijn buurt. Roberto Merhi en Sam Bird eindigden op plaats twee en drie voor Brendon Hartley, Waldschmidt en Mika Mäki.

In het klassement gaat Bianchi aan de leiding voor Bird en Merhi die beiden zestien punten hebben vergaard. Jean-Karl Vernay staat een punt achter dit duo voor Vietoris die er veertien verzameld heeft.

Het volgende raceweekend is op 27 en 28 juni op de Norisring. Op 13 en 14 juni vinden de Masters of Formula 3 plaats op het circuit van Zandvoort en enkele rijders uit dit kampioenschap zullen daarbij aanwezig zijn.