Uitslagen Duitsland speelronde 31

VfL Wolfsburg gaat in de Bundesliga ondanks het verlies tegen VfB Stuttgart ook na 31 speelronden nog aan de leiding in de Bundesliga. De club heeft wel gezelschap gekregen van Bayern München dat op de hielen wordt gezeten door Hertha BSC en Stuttgart.

Werder Bremen - Hamburger SV

Voor de vierde maal in korte tijd stonden Werder Bremen en Hamburger SV wederom tegenover elkaar. Tweemaal won de ploeg uit Bremen en eenmaal was de formatie van Martin Jol de beste. HSV begon sterk aan de wedstrijd, maar het Markus Rosenberg die namens Bremen na een kwartier de paal trof. Tien minuten later was het HSV-speler Piotr Trochowski die maar nipt voorlangs schoot. Gaandeweg de eerste helft kantelde de wedstrijd en het was na een half uur spelen Werder dat van Hugo Almeida in de Nordderby op voorsprong kwam. De Duitse Braziliaan schoot de bal op aangeven van Rosenberg in een leeg doel.

Daarna was de pijp leeg bij HSV en de ploeg van Martin Jol mocht blij zijn dat de rust snel kwam. In het begin van het tweede bedrijf was het opnieuw Almeida die doel trof, ditmaal op aangeven van Mesut Özil. De schutter miste in de 54e en 64e minuut nog enkele opgelegde kansen en ook amateur Torsten Oehrl zag zijn schot op de linkerpaal uiteen spatten, zodat het bij 2-0 voor de thuisclub bleef.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04

Het laaggeklasseerde Borussia Mönchengladback moest het thuis opnemen tegen Schalke 04 dat nog strijdt voor een plek die recht geeft op Europees voetbal. Marko Marin zag halverwege de eerste helft zijn penalty voor de thuisploeg gekeerd worden door Schalke-doelman Manuel Neuer. In een verder saai duel leek de eindstand 0-0 te worden, totdat Roberto Colautti in de laatste minuut Die Fohlen met een goal toch nog drie punten bezorgde.

Bayern München maakte uit bij Energie Cottbus geen fout en wist met de 1-3 overwinning medekoploper te worden. Hertha BSC en Borussia Dortmund onderstreepten dit weekend hun goede vorm door te winnen van VfL Bochum respectievelijk Karlsruher SC. Tenslotte was opvallend dat 1899 Hoffenheim eindelijk weer eens wist te winnen. Door goals van Sejad Salihovic en Demba Ba won de promovendus met 2-0.