Hiddink:"Laatste kans voor dertigers"

Chelsea moet vanavond aantreden tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League. De eerste wedstrijd werd een teleurstellende 0-0 in Barcelona. Guus Hiddink wil de favoriet Barcelona bestrijden met intelligentie en emotie.

De interim-coach heeft de afgelopen dagen ambitie gezien in zijn selectie. De laatste zes jaren was Chelsea steeds bij de laatste vier maar er werd nog nooit gewonnen. Voor de wat oudere spelers zoals Ballack, Drogba, Lampard en Anelka is dit een van de laatste kansen om de Champions League te winnen.

"Dit is misschien wel hun laatste kans op de eindzege met Chelsea in de Champions League. Deze spelers hebben geen vijf, zes of zeven jaar nog voor de boeg om de kansen te grijpen die ze in de afgelopen jaren hebben gekregen. Daarom is hun ambitie dit seizoen sterker dan ooit."

"Elke wedstrijd is anders", merkte Hiddink op. "Barcelona heeft het afgelopen weekeinde met de 6-2 zege op Real Madrid in San Bernabeu veel respect afgedwongen. Die zes treffers zullen de ploeg enorm motiveren. Maar tegen ons zal het anders gaan."