Makaay: "Iedereen gunt het elkaar"

Feyenoord-aanvaller Roy Makaay scoorde in zijn 500ste officiële duel de winnende treffer voor de Rotterdammers. De diepe spits van de Stadionclub was ook één van de eerste spelers, die naar Diego Biseswar toegingen na de twee goede assists waar Jon Dahl Tomasson uit wist te scoren.

Na een heel moeilijk begin van de competitie met veel blessures en een vertrekkende coach is Feyenoord op de weg terug. Plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal lijkt twee wedstrijden voor het einde van de competitie zo goed als zeker. Makaay wil Feyenoord echter niet als favoriet in de play-offs betitelen. "We bekijken iedere wedstrijd op zich. We moeten elke wedstrijd afzonderlijk van elkaar zien en zo proberen om succesvol te zijn in de play-offs"

Wanneer Feyenoord het toetje van het seizoen goed doorstaat en Europees voetbal afdwingt, zal dit een korte vakantie betekenen voor de Feyenoord-selectie. Makaay lijkt dat niet als een probleem te zien. "Dat weekje vakantie heb ik er graag voor over en ik denk met mij ook de rest van de ploeg."

Dit was zeker terug te zien in de wedstrijd tegen ADO. Feyenoord moest meegaan in het vechtvoetbal van de thuisclub en bleek uiteindelijk de sterkste. ADO had voor het duel een aantal ongelukkige wedstrijden achter de rug, hetgeen misschien wel eens meegespeeld zou kunnen hebben in het achterhoofd van de spelers. Makaay hierover: "We wisten natuurlijk dat ze het tegen Sparta in de laatste minuten hebben weggegeven en dat ze vorige week na een 3-0 voorsprong toch nog drie doelpunten weggaven. Dat zal bij hen vast mee hebben gespeeld. Mede daarom heb ik nooit het gevoel gehad dat we hier zouden verliezen."

Een uitleg voor het hernieuwde vertrouwen en de verbetering van het spel bij Feyenoord had Makaay snel paraat. "We zijn teruggegaan naar de basis en we zijn meer een team. Iedereen is bereid voor elkaar te werken en iedereen gunt het elkaar ook. Dat maakt het verschil."