FC Eindhoven weet meer binnen twee weken

De beroepscommissie van de KNVB zal FC Eindhoven binnen twee weken duidelijkheid geven over de zaak die de club uit de Jupiler League heeft aangespannen. De zaak staat in directe relatie met het voortbestaan van de club.

De licentiecommissie legde Eindhoven enige tijd geleden een zogenaamde 'vierde sanctie' op vanwege het overschrijden van de personeelskosten in september 2008. Eindhoven besloot vervolgens beroep tegen deze straf aan te tekenen. Wanneer de sanctie blijft staan, dan zal de proflicentie waarschijnlijk worden ingetrokken en betekent dit het einde van de club. Krijgt Eindhoven echter gelijk, dan zal de procedure tot intrekking (nog) niet gestart kunnen worden en krijgt de club meer tijd om te promoveren naar een hogere categorie voor financieel gezonde clubs.

"Wat we kwijt wilden, is ter sprake gekomen. We hebben op een goede manier ons verhaal kunnen doen", zegt voorzitter Ed Creemers in het Eindhovens Dagblad. De preses is blij dat er snel een uitspraak volgt. "Normaal gesproken duurt het veel langer dan twee weken. We hadden er ook nadrukkelijk om verzocht. De bedrijfsvoering komt steeds meer onder druk te staan door de onzekerheid. Denk aan sponsors, aan spelerscontracten, aan het aantrekken van een nieuwe trainer. We moeten vooruit."