Kruys: "We zijn bezig met een heel goede serie"

FC Dordrecht stapte gisteravond met een 4-0 overwinning van het veld. De ploeg van trainer Gert Kruys had weinig te duchten van tegenstander HFC Haarlem.

“We waren vanaf het begin heel scherp”, aldus Kruys na afloop van het duel tegenover RTL. “We begonnen goed. Bij de spelers waren ook revanchegevoelens aanwezig na de nederlaag eerder dit seizoen in Haarlem."

Haarlem-verdediger Frank Karreman kreeg de rode kaart voorgehouden en moest na 23 minuten de weg richting de kleedkamer bewandelen.“Toen beide ploegen nog met elf spelers op het veld stonden, speelden we goed, maar ook toen de rode kaart viel waren wij de betere partij,” vervolgde Kruys.

De opmars van Dordrecht baart opzien. Waar de ploeg in de eerste helft van de competitie veel wedstrijden verloor, staat de equipe nu bovenaan in de derde periode. “De eerste helft van de competitie hebben we onder de maat gespeeld. In de winterstop hebben wij ons versterkt en ook Van der Sloot is fit geworden. We zijn bezig aan een hele goede serie."

Volgende week vrijdag neemt Dordrecht het op tegen BV Veendam. Net als de Schapenkoppen is ook Veendam nog in de race voor de laatste periodetitel. “Deze periode hebben we nu drie wedstrijden gespeeld, waarin we negen punten hebben behaald. We gaan ons nu opmaken voor het loodzware uitduel tegen Veendam.”