'PSV houdt Vennegoor in de gaten'

De Telegraaf meldt dat PSV Celtic-spits Jan Vennegoor of Hesselink op het oog heeft. De 30-jarige spits speelt de laatste tijd weinig bij de Schotse topclub en werd bovendien buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten door bondscoach Bert van Marwijk.

Lange Jan heeft bij Celtic een aflopend contract. De verbintenis bevat een optie voor nog een seizoen, maar door de minder rooskleurige situatie van Vennegoor of Hesselink in Schotland is het momenteel niet waarschijnlijk dat deze optie gelicht gaat worden.

PSV nam Vennegoor of Hesselink in de zomer van 2001 over van FC Twente. In Eindhoven zou de lange spits vijf seizoenen actief zijn. Bij een recent bezoek aan zijn oude club zou Vennegoor of Hesselink aan de Eindhovense clubleiding hebben laten weten dat hij na zijn periode bij Celtic wil terugkeren naar Nederland.

Vennegoor of Hesselink is niet de eerste oud-speler van PSV die door de Eindhovenaren wordt gepolst voor een terugkeer. De Eindhovense ploeg ving onlangs bot bij middenvelder Mark van Bommel, maar had meer succes bij verdediger André Ooijer.