Vermaelen trots op aanvoerderschap

Het passeren van doelman Maarten Stekelenburg door coach Marco van Basten had voor Ajax-verdediger Thomas Vermaelen een onverwacht aangenaam gevolg. De Belg is sinds de thuiswedstrijd tegen Fiorentina aanvoerder van de Amsterdammers.

Het feit dat hij nu captain is, zorgt er volgens Vermaelen niet voor dat hij nu meer aanwezig is. "Niet meer dan voorheen. Ik ben nog steeds geen grote prater, maar als me wat dwars zit, zeg ik het. Al denk ik altijd eerst na over wat ik zeg. Vooral met mijn spel wil ik de groep aansporen", aldus de Belgische verdediger tegenover Sportweek.

Vermaelen twijfelde een half jaar geleden nog openlijk over het aanvoerderschap. "Ik heb gezegd dat je het moet afdwingen met je spel. Het gaat de laatste tijd goed met me, ik heb vertrouwen en dat betaalt zich uit. Het komt vooral doordat ik al lange tijd fit ben, ik voel me sterk."

Na Klaas Jan Huntelaar, Rasmus Lindgren en Maarten Stekelenburg is Vermaelen de vierde aanvoerder van dit seizoen bij Ajax. Het maakte de Belg echter niet minder trots. "Huntelaar is weg en Stekelenburg speelt niet. De trainer heeft mij de voorkeur gegeven boven Lindgren. Ik vind het een hele eer en hoop de band lang te kunnen dragen."