Ook Smeekens weg bij TVM

TVM heeft laten weten na dit seizoen ook afscheid van Jan Smeekens te nemen. Eerder deze week werd ook al bekend gemaakt dat het contract met Beorn Nijenhuis niet wordt verlengd.

"Na het wegvallen van Nijenhuis komt Smeekens als enig overgebleven sprinter in onze ploeg een beetje op een eilandje te staan," verklaarde teammanager Patrick Wouters dinsdag. "Met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar willen we de allrounders sterker maken. Het is beter dat Jan zijn eigen weg kiest. We zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan."

Smeekens slaagde er eind januari in om voor de eerste keer tijdens een wereldbekerwedstrijd op het podium te staan. In de Duitse stad Erfurt pakte hij namelijk de bronzen medaille op de 500 meter. De 22-jarige schaatser stond sinds het seizoen 2006-2007 bij TVM onder contract.

Toch zou het zomaar kunnen dat Smeekens op een later moment weer kan terugkeren. "Na Vancouver beginnen we misschien wel weer een sprintploeg. Jan is dan weer van harte welkom", aldus Wouters.