Van der Gun: "Nu constanter dan bij Ajax"

Aan de hand van Cedric van der Gun won FC Utrecht gisteren bij Willem II.

Van der Gun was de afgelopen weken al de man in vorm. Gisteren maakte hij dat opnieuw waar. "We waren de eerste helft wel onrustig", zegt hij na afloop tegen Eredivisielive. "Ik denk dat we de eerste vijf minuten sterk begonnen. Maar op de een of andere manier sloop er wat onrust in ons spel. Gelukkig hebben we dat de tweede helft stukken beter gedaan."

In de eerste helft kwam Utrecht lang niet in z'n spel. Van der Gun: "Je wilt wel, maar kun je dat niet omzetten. Willem II ging er wat meer in geloven en toen hebben we het even moeilijk gehad. In de tweede helft ga je rustiger voetballen en zie je dat je kwalitatief gewoon sterker bent."

Hoe het komt dat zijn eigen vorm zo goed is weet Van der Gun niet. "Ik voetbal gewoon lekker. Als er wat ruimte komt kan ik mijn acties maken en dat lukt gewoon goed. Dat zorgt voor wat lucht bij ons en dat werkt positief voor de rest van het team."

"Toen ik bij Ajax speelde maakte ik veel goals en assists, maar was ik wisselvallig. In mijn periode bij Den Haag en nu bij Utrecht heb ik wat dat betreft een beter gevoel omdat ik constanter speel. Als je dat dan met assists en doelpunten kan uitdrukken valt het natuurlijk ook op."