Vorthoren: "Het is niet dat ik per se weg wil"

Niels Vorthoren speelde tot afgelopen zaterdag pas een competitieduel dit seizoen en dat optreden duurde slechts enkele minuten. Tegen Vitesse viel Vorthoren al na een kleine twintig minuten in, maar een half uur voor tijd moest hij alweer inrukken.

Trainer Andries Jonker gaf na afloop aan dat het een tactische wissel betrof. "Door de loop der dingen moesten Nieuwendaal en Vorthoren samen de rechterflank bezetten toen we na rust 4-4-2 waren gaan spelen. En we moesten na die 0-1 druk gaan zetten. Ik had niet het idee dat het goed zou komen als we door zouden gaan zoals we bezig waren. Messoudi is een creatieve jongen. Op de rechtervleugel kan hij mijns inziens beter uit de voeten dan Niels," zegt hij in het Brabants Dagblad.

Desalniettemin was Vorthoren er niet blij mee. "Op het moment zelf dacht ik: 'wat gebeurt hier?' Maar nu weet ik tenminste dat ik niet ergens op werd afgerekend. Het blijft wel een teleurstelling, maar dat maakt iedere voetballer weleens mee."

De opmerkelijke wissel is voor Vorthoren geen reden om te vertrekken. "Het is niet zo dat ik hierdoor per se weg wil nu. Ik wil nog wel verhuurd worden voor de rest van het seizoen, maar ik betwijfel of dat nog gaat lukken voor de transferdeadline. Tot nogtoe hebben alleen een paar clubs onderin de Eerste Divisie interesse getoond, maar dat zie ik niet zitten."