RKC en Excelsior ruilen spitsen

Vandaag vond in de Jupiler League een heuse spitsenruil plaats. Excelsior laat Johan Voskamp voor de rest van het seizoen naar RKC Waalwijk vertrekken, terwijl Kevin Vink de omgekeerde stap zet. In beide gevallen gaat het om een huurperiode.

Voskamp kwam in de zomer van 2005 van zondaghoofdklasser Westlandia naar Excelsior. In Kralingen ontpopte hij zich tot een bruikbare supersub, zowel in de Jupiler League als in de twee seizoenen in de eredivisie.

Dit seizoen was Voskamp voorbestemd om na de degradatie van Excelsior de vaste aanvalsleider te worden. De club hield hem, ondanks concrete interesse van ADO Den Haag, aan zijn contract. Het werd echter een weinig succesvol jaar voor Voskamp, wiens verbintenis in Rotterdam afloopt. Hij verloor zijn basisplaats. In totaal maakte de spits uit De Lier 25 treffers in 95 competitieduels.

Maassluizer Kevin Vink meldde zich in de zomer van 2006 bij RKC Waalwijk. Hij had eerder indruk gemaakt bij zaterdaghoofdklasser Excelsior Maassluis en het Nederlands amateurelftal. Hij zegde een overstap naar DOTO af voor de kans prof te worden in Waalwijk. Na een leerjaar brak Vink vorig seizoen door, al werd hij voornamelijk als breekijzer gebruikt.

De lange aanvaller verhuisde op verzoek van de club naar Brabant, maar de verwachte volgende stap bleef dit seizoen uit. Vink was even basisspeler, maar krijgt de laatste tijd steeds minder speeltijd van trainer Ruud Brood. In totaal maakte hij negen goals in vijfenveertig competitieduels.