KNVB niet uit op 'liquidatie' FC Eindhoven

Volgens KNVB-manager Ron Francis is de voetbalbond er absoluut niet op uit FC Eindhoven uit het betaalde voetbal te werken. Vertegenwoordigers van de club uit de Jupiler League beschuldigden de KNVB er van een 'gestuurd scenario' om de licentie van Eindhoven in te trekken.

Francis, onder meer verantwoordelijk voor licentiezaken, ontkent op zijn beurt dat de voetbalbond de Brabanders de das om wil doen. "Sterker, we willen zelfs helpen met het bezwaarschrift, want we zijn er niet op uit om de licentie in te trekken als Eindhoven aan de licentievoorwaarden voldoet," zegt hij in De Telegraaf.

Ook directeur betaald voetbal Henk Kesler wil met klem benadrukken dat hij FC Eindhoven niet 'zoekt'. "Sterker, ik sta er volledig buiten. De licentiecommissie is een onafhankelijk orgaan, waarbij ik geen enkele invloed kan uitoefenen op de rapportage."

Dinsdagmiddag werd er overigens bij de najaarsvergadering betaald voetbal een verscherping van het licentiereglement aangenomen. "Ook door de afgevaardigde van Eindhoven," deelde Kesler mede.

"En dat mijn minder vleiende opmerking over Eindhoven in de media (betaald voetbal bij Eindhoven zou volgens hem geen betaald voetbal maar een speeltje van diverse sponsors zijn, red.) bijna tegelijkertijd naar buiten komt met de jobstijding van de licentiecommissie is toevallig."