Vertonghen: "Ajax blijft titelkandidaat nummer 1

Ajax-verdediger Jan Vertonghen was na afloop van het duel met AZ (2-0 nederlaag voor de Amsterdammers) verre van aangeslagen. Ondanks het verlies blijft de Belg vol vertrouwen en ziet hij Ajax dit seizoen de titel winnen.

"Ajax blijft ook na vandaag titelkandidaat nummer één," zei de Belg vol bravoure tegen de Telegraaf. "Waarom? Omdat we het beste elftal van Nederland hebben en dit seizoen wedstrijden winnend afsluiten, die we voorgaande jaren niet konden winnen. Al stapten we hier vorig jaar wel met drie punten van het veld af. Dat is waar."

Vertonghen haalde ook nog even de wedstrijd tegen PSV erbij om het niveau van het duel tegen AZ aan te geven. "Ik denk dat AZ - Ajax voor rust kwalitatief meer een topper was dan Ajax - PSV. Het grote verschil met vorige week was dat AZ ook wilde voetballen, waardoor het niveau hoger was."

Volgens de international van België is AZ een geduchte concurrent in de strijd om het kampioenschap. "Ze hebben een fantastisch middenveld en veel voetballend vermogen." Maar toch mag PSV volgens hem niet worden uitgevlakt. "Dat elftal heeft weer andere kwaliteiten."