Sprockel: "Manier communiceren achterbaks"

Vorige week maakte de trainer van Vitesse, Hans Westerhof, zich na het 1-1 gelijkspel tegen AZ niet geliefd bij zijn spelers. Westerhof liet, in gesprek met Louis van Gaal, weten dat hij zijn centrale verdedigingsduo Civard Sprockel en Sebastien Sansoni "dramatisch vindt voor dit niveau."

Het onderhoud van de twee trainers werd door televisiecamera’s vastgelegd, waardoor de spelers dus via de tv hoorden van de uitlatingen van Westerhof. Westerhof heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar voor Sprockel is hiermee de kous nog niet af. "Hij kon niets anders dan zijn excuses maken. Maar hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Dat heb ik hem ten overstaan van de groep ook gezegd," aldus Sprockel.

"Ik heb aangegeven dat dit niet mijn manier van communiceren is. Achterbaks? Ja precies. Het is dat journalisten dit hebben aangezwengeld, anders had ik nu nog niet geweten dat hij ontevreden over me is. Dat heeft hij mezelf namelijk nog nooit verteld. Het is niet leuk als een trainer dit soort dingen tegen een collega zegt, in plaats van rechtsreeks tegen Sansoni of mij. Net alsof hij het maar met ons moet doen," aldus Sprockel die vooralsnog weinig waardering kan opbrengen voor de pogingen van zijn trainer om de boel te sussen. "Hij probeert het op een rare manier een beetje goed te maken. Laat ik het zo zeggen: ik blijf mijn best doen... voor de club."