Uitslagen Spanje speelronde 11

FC Barcelona is niet te stuiten in de Spaanse Primera División. De Catalaanse club zag dat alle rivalen punten lieten liggen, en nam zelf wel de punten mee in de uitwedstrijd bij RC Recreativo de Huelva.

Real Madrid kent een moeilijke periode. De punten blijven liggen, en de nederlagen stapelen zich op. De uitwedstrijd bij Real Valladolid was vorig seizoen al geen succes, en dat was dit jaar niet anders. De Madrilenen, met Rafael van der Vaart als enige Nederlander in de basis, speelden mat en wisten slechts sporadisch voor gevaar te zorgen. Vlak na rust nam de eveneens matig spelende thuisclub de leiding. Fabián Canobbio ontving de bal op de rand van de zestien en haalde vernietigend uit. Zijn inzet verdween achter Iker Casillas en bleek uiteindelijk de enige treffer te zijn.

Ook Valencia beging een dure misstap. Promovendus Real Sporting de Gijón kwam op bezoek in Mestalla, en nam brutaal de leiding via Luis Morán in de negentiende minuut. Vlak na rust zorgde David Barral na een mooie indivuele actie zelfs voor 0-2. David Villa deed middels een strafschop nog wel wat terug, maar door een knap staaltje balcontrole zorgde Diego Castro tien minuten voor tijd voor de beslissende treffer. Juan Manuel Mata's aansluitingstreffer in de laatste minuut kwam te laat.

Villarreal had de kans om in ieder geval tijdelijk de koppositie over te nemen, maar dan moest er wel in en tegen Málaga worden gewonnen. De promovendus moest al gauw vissen, toen Giuseppe Rossi in de zevende minuut het doel vond. Door een geweldige vrije trap van Duda kwam de thuisclub vrij snel weer langszij, maar vier minuten na de thee zette Joseba Llorente El Submarino Amarilla weer voor. De punten leken lange tijd de richting van de bezoekers op te gaan, totdat Hélder Rosaria in de slotseconden alsnog de gelijkmaker binnenkopte.

Barcelona had hierdoor de kans om drie punten los te komen van de rest, als de drie punten zouden worden gepakt in Huelva tegen Recreativo. De Blaugrana kenden een lastig duel in Andalusië, maar wisten desondanks verdedigend goed voor de dag te komen. De aanvallen verliepen in de eerste helft niet goed, maar na rust stelden de bezoekers orde op zaken. Een slim genomen vrije trap van Xavi belandde bij Lionel Messi, die vervolgens koel afrondde. Vlak voor tijd besliste invaller Seydou Keita het duel, door een voorzet van Samuel Eto'o binnen te tikken.