De wedstrijddag van Riro

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Riro het duel tussen FC Volendam en Ajax. Hieronder vind je haar ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Omdat de wedstrijd om 18.30 zou beginnen, werd ik al om 16.15 door wat vrienden opgehaald. Vol goede moed vertrokken we richting Volendam. Na wat file kwamen we om 17.00 aan, waarna we de auto vlakbij het stadion parkeerden en ons richting de dijk begaven.

In de kroeg hadden zich al een hoop Ajax-supporters verzameld en werd muziek van de eigen Volendamse helden afgewisseld met "Dit is mijn club" en Hazes. Een aantal drankjes verder was iedereen van onze groep aanwezig en liepen we door de stromende regen naar het stadion.

Daar aangekomen leken er meer AFCA-petjes/shirtjes/vesten/mutsen door de normale ingangen naar binnen lopen dan Volendam-supporters. Ook het uitvak was uitverkocht. Bij binnenkomst werd onze uitkaart gescand en kregen we ons kaartje met daarop de zorgvuldig bedachte tekst tekst: FC Volendam - Ajax (Beker) "BLIJF BRAAF".

Na een redelijk goede fouillering zochten we een plekje in het al aardig volle uitvak. Zoals al gedacht bleken ook in de rest van het stadion aardig wat Ajax-supporters te zitten. Veel Ajax-shirtjes en vlaggen waren te zien en naast het uitvak doken enkele bekende gezichten op.

De wedstrijd begon en Volendam had een choreo waar werkelijk níks van te maken viel. Zoveel zin als wij erin hadden, met zoveel tegenzin leek Ajax te spelen. Er werd gezongen en geschreeuwd maar het mocht niet helpen. Ook het "slaap kindje slaap" en "Voetballen!" leken geen effect te hebben. Even droomde ik weg naar Johnny, wie het misschien wél gelukt was om dit team vooruit te schreeuwen. Maar helaas bleef dat bij dromen, en dus begonnen we zelf maar weer onze club aan te moedigen.

Het werd steeds kouder en natter. In de rust was de koffie al op en na 90 minuten stond nog steeds 0-0. Dit zorgde voor een hoop frustratie. Zelfs de liedjes met ironische ondertoon bleven uit. Hoopten we van te voren nog op een hoop blessures en verlenging bij AZ-PSV, uiteindelijk bleken we zelf de lul. Na 110 minuten was het dan Jack Tuyp die het doelpunt maakte voor Volendam. Ajax was niet in staat om nog de gelijkmaker te maken en dus vlogen we uit de beker, stonden we voor lul en waren we weer een paar blessures rijker.

Na afloop snel naar de auto en in grafstemming naar huis. Dat dit ze maar gemotiveerd mag krijgen voor komende zondag.

Submitter:  Bron: FOK!sport