Gudde: "Dit is geen positie voor Feyenoord"

Feyenoord maakt een zeer matige periode door. De Rotterdammers staan zestiende in de eredivisie, nadat Sparta deze week de stadsgenoot versloeg. Algemeen directeur Eric Gudde wil echter niets van een ontslag van trainer Gertjan Verbeek weten.

"We hebben heel bewust voor deze trainer gekozen. We weten dat hij iemand is die zaken gaat veranderen. Daar moet een ploeg aan wennen. Ik denk dat we nu wel door die fase heen zijn. Gertjan brengt precies wat we voor ogen hadden. Op één ding na. We hebben alleen nog maar teleurstellende resultaten geboekt," aldus Gudde in het AD. "Ik geloof niet in een schokeffect. Ik kijk veel meer naar clubs die ook in slechte tijden hebben gekozen voor een consistent beleid. Clubs als FC Groningen, Heerenveen en Twente verdienen daarvoor een pluim. Ik geloof heilig dat deze club er bij gebaat is dat mensen een forse tijd hun beleid kunnen uitvoeren. Dit is een ongelooflijk waardeloze periode. En toch denk ik dat we daar goed doorheen komen"

Gudde zegt wel dat er nu wat moet gebeuren. "Er moet een sfeer ontstaan van ‘het is nu genoeg geweest’. Zondag bij Roda is de definitieve kentering. Het is klaar, pats. Ben je nou besodemieterd, we pakken nu onze verantwoordelijkheid naar de supporters toe. Die lijden net zo veel als wij. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er voldoende potentie in deze groep zit om het tij te keren. Alleen het moment moet niet te lang uitblijven. Dit is geen positie die bij Feyenoord hoort. Dat doet pijn."