Suárez weerstond buitenlandse aanbiedingen

In een interview in Sportweek heeft Luis Suárez aangeven dat hij afgelopen jaar diverse aanbiedingen heeft gehad van vermogende clubs. Volgens de aanvaller van Ajax waren het Turkse Fenerbahçe en Zenit St. Petersburg van Dick Advocaat geïnteresseerd in zijn diensten.

De Uruguyaan zegt echter Ajax alleen te willen verlaten voor de echte Europese top. "Als ik een keer een mooie kans krijg, dan grijp ik die graag, maar alleen voor teams als Real Madrid, Barcelona, Liverpool en AC Milan wil ik Amsterdam verlaten". Suárez viel op door zijn uitstekende eerste seizoen in Amsterdam, waar hij 33 competitieduels speelde en zeventien keer tot scoren kwam. Door zijn opvallende spel trekt hij de aandacht van veel Europese clubs, die dan ook een flinke som geld op tafel willen leggen voor de dribbelaar.

"Ik wil in elk geval tot de zomer bij Ajax blijven"
, verzekert de Uruguyaans international in het sportblad. ''Het is ook niet fijn om halverwege een seizoen over te stappen, het is dan lastig om je aan te passen bij een nieuwe club. Maar begrijp me goed, ook komende zomer hoef ik niet weg."