Amrabat wil andere speelwijze

Hij lijkt zich moeiteloos aangepast te hebben aan het niveau van PSV. Nordin Amrabat is basisspeler, zowel in de competitie als in de Champions League. Maar de aanvaller wil meer. In een interview in het Algemeen Dagblad neemt hij dan ook geen blad voor de mond.

De 22-jarige geboren Marokkaan speelt pas voor het derde seizoen betaald voetbal. VVV-Venlo plukte hem vorige zomer weg bij FC Omniworld en in Venlo maakte hij direct indruk. VVV degradeerde uiteindelijk wel, maar Amrabat stond bijna continu in de schijnwerpers en was een ware sensatie.

PSV hapte het eerst toe en wist Amrabat te strikken. Ondanks diverse negatieve reacties lijkt Amrabat geen moeite te hebben om zich aan te passen. Sterker nog, hij laat zich horen. "Ik vind eerlijk gezegd dat we met PSV wat te afwachtend spelen. Zo is ons spel van nature nu eenmaal een beetje. We maken er een paar en laten ons dan terugzakken. Dat valt me wel wat tegen. Bij VVV hadden we lak aan de tegenstander. Agressief, bam erop. Dat past ook bij mijn spel."

Een speltype waar de Eindhovenaren ook naar toe willen. "De trainer hamert er steeds op: Aansluiten, erop knallen. Dat is niet des PSV's maar er wordt wel aan gewerkt. We zijn bezig met een cultuuromslag al gaat dat niet zo 1-2-3. Dat kost tijd. Ik hoop dat het straks gaat lopen."