Mols woedend op Verbeek

Michael Mols kreeg zondag in de uitwedstrijd met Willem II van Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek opnieuw geen basisplaats toebedeeld. Daar Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson geblesseerd zijn, had hij deze echter wel verwacht.

"Als Makaay en Tomasson niet fit zijn en je bent een van de weinige spitsen, dan is het niet makkelijk te accepteren dat je niet speelt," zegt een geagiteerde Mols tegenover AD Sportwereld. De redenen waren gebaseerd op de tactiek, zo wist de aanvaller. "Omdat ik een speler ben die naar de bal toe gaat en hij diepgang wilde hebben tegenover de centrale verdedigers van Willem II."

Ondanks het feit dat Verbeek Mols enigszins ondergeschikt maakte aan de andere spelers, blijft de routinier goed relativeren. Tevens denkt hij ook aan het belang van de groep. "Ik heb die uitleg maar te accepteren. Maar je gaat op zo'n moment wel bij jezelf te rade. Als de trainer het niet in me ziet zitten, kan hij dat tegen me zeggen. Nee, ik heb hem daar niet naar gevraagd. Vlak voor een wedstrijd is het niet het moment om over dat soort zaken te beginnen. Dan stel je je boven de groep."