FC Utrecht - PSV naar 14.30

Het duel tussen FC Utrecht en PSV zal zaterdag niet om 20.45 uur gespeeld worden maar om 14.30 uur. Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, besloot de wedstrijd naar de middag te verplaatsen na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie.

De reden voor de vervroegde aanvangstijdstip van de wedstrijd heeft te maken met een dreiging dat de Utrechtse fans zich ’s middags door de binnenstad van Utrecht zouden gaan verspreiden vanwege een conflict rond het supportershome in stadion Galgenwaard. De kans op ongeregeldheden in de drukke binnenstad wordt hiermee verkleind.

Update
Op verzoek van FC Utrecht is er vanmiddag overleg met de lokale driekhoek (burgemeester, politie en officier van justitie). In het overleg wil FC Utrecht proberen het besluit om de wedstrijd in plaats van 20.45 uur al om 14.30 uur te laten beginnen terug te laten draaien.

De dreiging van acties zou geweken zijn, omdat er dinsdagavond een akkoord bereikt is over het conflict van het supportershome.

Update - 2
De burgemeester van Utrecht bleek niet gevoelig voor de argumenten van FC Utrecht, waardoor de match nu definitief plaats vindt om 14.30 uur