AS: "VdV naar Real Madrid"

Rafael van der Vaart wordt in Spanje meer en meer gelinkt aan Real Madrid. Nadat Marca vorige week al uitpakte met de 'primeur' dat de Nederlander naar Real zou komen, doet nu AS dat.

HSV en Van der Vaart zelf lijken echter nog nergens van te weten. Volgens Spaanse krant AS wil de Koninklijke de internationals vastleggen voordat het begint aan de 'operatie' Cristiano Ronaldo. Het denkt de middenvelder voor een bedrag tussen de vijf en zeven miljoen euro over te kunnen nemen van HSV.

Van der Vaart zelf is op dit moment op trainingskamp met de Duitse club. Indien het niet deze zomer tot een transfer komt, kan de 25-jarige oud-speler van Ajax volgend seizoen voor een bedrag van 1,5 miljoen euro vertrekken.

Update:

Rafael van der Vaart spreekt tegen dat hij akkoord is met Real Madrid. De speler van Hamburger SV heeft dit op zijn eigen website laten weten.

Zo is onder meer het volgende te lezen: "Eergisteren Atlético Madrid en gisteren Real Madrid. Het zijn mooie clubs, maar ik heb bijvoorbeeld geen enkel contact gehad met Real Madrid. Zulk soort dingen komen voor in de voetballerij en zeker in de transferperiode. Dit soort speculaties zijn normaal in deze tijd van het jaar, maar mijn mening blijft hetzelfde."

Van der Vaart besloot met de woorden: "Ik heb meermaals gezegd dat ik graag voor HSV wil blijven spelen. Ik voel mij op mijn gemak en ik ga ervan uit dat ik ook volgend seizoen hier speel. Ik vertrek alléén als een absolute topclub interesse toont. Vorig jaar ontstond er met Valencia een ongemakkelijke situatie waar iedereen van heeft geleerd. Zoiets zal nooit meer gebeuren."