Mosley wel bij GP Monaco

Max Mosley, president van de FIA, zal wel aanwezig zijn bij de Grand Prix van Monaco. Hij miste de afgelopen Grand Prix vanwege betrokkenheid bij een sexschandaal. Het zal het eerste openbare optreden binnen de Formule 1 zijn van de hoogste baas binnen de auto- en motorsport.

Tegenover het Britse Autosport verklaarde Mosley: "Ik zal in Monaco zijn, want ik woon daar. Ik ben vorig jaar maar naar één compleet raceweekend geweest en dat was ook in Monaco, simpelweg omdat ik daar woon. Ik ben ook nog in Spa geweest, maar dat had puur te maken met het spionageschandaal destijds. Ik ben nooit van plan geweest om naar Barcelona te komen, omdat ik daar niks te doen zou hebben."

De 68-jarige Brit weerlegde de beschuldigingen dat hij de Formule 1 opzettelijk zou vermijden. Hij werd bij de Grand Prix van Bahrein nog door de koning van dat land verzocht om niet te komen. Mosley stond de pers te woord in Jordanië, waar hij aanwezig is bij het World Rally Championship. Sommige critici beweren dat de afwezigheid op het Circuit de Catalunya alleen is om mogelijke gêne tegenover de Spaanse koning te voorkomen.