AZ niet zeker van komst Alves

Het is nog maar de vraag of Afonso Alves voor AZ zal gaan spelen. Technisch directeur Marcel Brands en trainer Louis van Gaal lieten dit gisteren weten.

"Afgelopen zomer waren we dichterbij om hem vast te leggen. Toen was het verschil een miljoen euro en ging het om ja of nee," liet Van Gaal weten.

"In augustus had ik er meer hoop op dan nu", liet Brands hierop volgen. AZ deed in augustus al verwoede pogingen om Alves van SC Heerenveen over te nemen. Tot de laatste dag van de transferperiode waren de clubs in onderhandeling, maar uiteindelijk werd er geen akkoord bereikt.

Tot op de dag van vandaag staat Alves nog steeds bovenaan het lijstje van AZ. Brands: "Maar in de standpunten is niet veel veranderd. Daarom moet ik nog maar zien of we er nu wél uitkomen."

AZ is ook nog met een alternatief bezig. "Uiterlijk volgende week, als de competitie stil ligt, willen we de knoop doorhakken. Dan moet er duidelijkheid zijn. Of het wordt Alves, of het wordt die andere spits. Of we kopen geen van beiden. Die mogelijkheid bestaat ook nog. We gaan niets forceren, geen noodsprongen maken. Als het niet lukt, gaan we gewoon verder met de selectie die we hebben."