Real Madrid wint Trofeo Santiago Bernabéu

Gisteravond werden er niet alleen inhaalduels en wedstrijden in het kader van de UEFA Cup gespeeld. Ook vriendschappelijk stond de wedstrijd tussen Real Madrid en FK Partizan op het programma.

Het duel om de Trofeo Santiago Bernabéu stond eigenlijk aan het begin van dit seizoen gepland, maar de wedstrijd tussen Real Madrid en Sporting Clube de Portugal werd uitgesteld door het overlijden van Sevilla-speler Antonio Puerta. Omdat zowel de Spaanse ploeg als de Servische club gisteren geen verplichtingen hadden kon de wedstrijd dus plaats vinden in Madrid. Het duel was ook ter ere van clublegende Paco Gento, die jarenlang ambassadeur was van de Madrilenen. De thuisclub zette een aantal spelers in de basis die normaliter op de bank zouden beginnen. Zo ook de Nederlanders Arjen Robben en Royston Drenthe.

Julio Baptista, de Braziliaan die dit seizoen slechts een paar keer inviel, mocht de score openen. Na ruim een half uur spelen verschalkte de middenvelder de Montenegrijnse doelman Darko Bo¸ović op aangeven van Javier Saviola. Aan het spel was te merken dat beide ploegen er veel aangelegen was deze wedstrijd zonder blessures af te sluiten. Op driekwart van het duel besliste Drenthe de wedstrijd door goed gebruik te maken van een falende buitenspelval, om vervolgens Bo¸ović door de benen te passeren: 2-0.

Het was de 29e keer dat het toernooi werd gehouden. Sinds 1987 wordt er alleen maar een finale gespeeld, daarvoor deden vier clubs mee. Eén keer won een Nederlandse ploeg, dat was Ajax in 1992. Real Madrid won het toernooi in eigen stadion achttien keer.

Submitter:  Bron: FOK!Sport