Beenhakker wil Been als assistent

Leo Beenhakker, bondscoach van Polen, heeft laten weten dat hij Mario Been opnieuw als assistent-trainer wil. Dan moet de Poolse nationale ploeg zich wel plaatsen voor het Europees kampioenschap voetbal in 2008.

Been, die ook nog trainer van NEC is, stond in tijdens het WK van 2006 ook aan de zijde van Beenhakker. Het duo zwaaide toen de scepter over de verrassing van dat toernooi, namelijk Trinidad & Tobago. De voormalig trainer van onder andere Real Madrid, Feyenoord en Ajax heeft Been inmiddels gepolst. Het betreft hier overigens een interim-baan, wat betekent dat de oefenmeester na het EK gewoon weer bij NEC verder kan gaan.

De Poolse nationale ploeg gaat in groep A aan de leiding. Finland en Servië, die de derde plaats bezetten, hebben een achterstand van vier punten. Mocht Polen op 17 november van België weten te winnen, dan is het land zeker van deelname aan het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Zo niet, dan krijgt de ploeg vier dagen later, tijdens het treffen met de Serven, alsnog een kans om zich te plaatsen.