Uitslagen Engeland speelronde 9

In Engeland werd afgelopen weekend de negende competitieronde gespeeld. Weinig verrassingen waren er. De Spurs leken eindelijk weer eens tot winst te komen tegen Liverpool, maar Fernando Torres gooide roet in het eten.

Manchester United - Wigan Athletic
Voor het eerst dit seizoen was er een ruime overwinning voor Manchester United. De huidige kampioen zette Wigan Athletic makkelijk opzij met 4-0. Cristiano Ronaldo (2), Carlos Tévez en Wayne Rooney waren trefzeker.

Wigan Athletic kwam alleen om te verdedigen naar Old Trafford, en één helft lang met succes. United kon de blauw-witte muur niet breken, maar na 54 minuten lukte dat uiteindelijk wel. Carlos Tévez maakte op aangeven van Anderson de 1-0. Daarna vielen de treffers snel. Cristiano Ronaldo kopte vier minuten later de 2-0 binnen na een voorzet van Ryan Giggs. Niet veel later maakte Ronaldo ook de 3-0 dankzij een assist van Rooney. De Engelse aanvaller zorgde zelf voor de 4-0.

Arsenal - Sunderland
Robin van Persie maakte in de wedstrijd van Arsenal tegen Sunderland 2 doelpunten. De Rotterdammer scoorde de eerste en tekende in 80e minuut ook voor de winnende treffer: 3-2.

In het Emirates Stadium in Londen had Sunderland lang uitzicht op een punt. Na een snelle 2-0 kwam de nieuwkomer in de hoogste Engelse voetbalklasse door goals van Ross Wallace en Kenwyne Jones terug tot 2-2. Van Persie gooide echter roet in het eten. Sunderland eindigde het duel met 10 man nadat Paul McShane in de laatste minuut van het duel met rood van het veld werd gestuurd.

Liverpool - Tottenham Hotspur
De Spurs leken op Anfield Road op weg te zijn naar een overwinning,maar in de laatste minuut van de wedstrijd gooide Fernando Torres roet in het eten. De Spanjaard kopte de 2-2 binnen en redde daarmee een punt voor de kwakkelende thuisclub.

Liverpool, dat begon zonder Kuyt en Babel in de basis, kwam vroeg in de wedstrijd op 1-0 via Voronin. Twee goals van Robbie Keane leken het duel vervolgens te beslissen in het voordeel van de Spurs, maar in blessuretijd voorkwam Torres met een rake kopbal dat Liverpool een thuisnederlaag leed.

Bolton - Chelsea
Chelsea boekte vanmiddag haar eerste competitiezege onder coach Avram Grant. De uitwedstrijd tegen Bolton Wanderers werd met 0-1 gewonnen. De enige treffer van het duel werd gescoord door Salomon Kalou.