Fàbregas bang om te falen

Volgens Cesc Fàbregas zal de goede start van zijn club Arsenal voor niets zijn geweest als uiteindelijk blijkt dat er geen prijs gepakt wordt.

De onervaren Gunners van coach Arsène Wenger beleven een droomstart in de competitie, en verloren slechts éénmaal punten. Daarmee staat Arsenal bovenaan in de Premier League. De club snakt naar een prijs, nu het alweer vier jaar zonder landstitel zit, en net naast de prijzen greep in zowel een Champions League als League Cup finale de afgelopen twee seizoenen. De Spanjaard Fàbregas, pas twintig jaar oud, ontpopt zich na het vertrek van Thierry Henry als een ware leider.

"We genieten van ons eigen voetbal", zegt Fàbregas in een interview. "Maar het zou erg jammer zijn als we op het eind met lege handen staan. Ik geloof dat we iets kunnen winnen, want de teamspirit en samenhang is er. We groeien nog steeds en blijven ervaring opdoen. Maar het is ook pas de start van het seizoen en we mogen niet denken dat we al iets gewonnen hebben. Het was belangrijk om goed te starten. De laatste jaren liepen we na zeven wedstrijden al zes punten achter op de kop. Dat was teveel, dat kon je later ook niet meer goedmaken."