Uitslag SC Heerenveen - Helsingborgs IF

Heerenveen maakt het zichzelf moeilijk op weg naar de groepsfase van de UEFA Cup. Na een russtand van 3-0 werd het uiteindelijk in het Abe Lenstra Stadion 5-3.

Een aarzelend begin van de Friezen zorgde ervoor dat de gasten al vroeg een goede mogelijkheid kregen, maar Omotoyossi kopte net naast. Na deze kans leek Heereveen wakker geschud en heerste het tot aan de rust. Men wist vooral ruimte op de flanken te creeren. De Zweedse defensie werd enkele malen via mooi combinatievoetbal uiteengereten. Sibon stond twee keer op de goede plaats om een voorzet vanaf de achterlijn tot doelpunt te verwerken.

Door een gebrek aan scherpte na de rust verspeelde Heerenveen in vrij korte tijd zijn voorsprong. Bij het eerste doelpunt van de bezoekers werd een lange bal verkeerd ingeschat, waarna Omotoyossi Larsson wist te vinden. Niet veel later vergaten de Friezen opnieuw te verdedigen en wist Omotoyossi Vandenbussche te passeren.

Heerenveen schrok opnieuw wakker en ging snel op zoek naar meer treffers, die niet veel later ook vielen. Toch waren de Zweden na deze doelpuntenregen nog altijd niet knock-out. Larsson wist nog vanaf elf meter te scoren waardoor de Friezen nog niet zeker zijn van de groepsfase.



Karakteristieken

SC Heerenveen - Helsingborgs IF 5-3
20’ Bradley 1-0
30’ Sibon 2-0
35’ Sibon 3-0
53’ Larsson 3-1
57’ Larsson 3-2
59’ Bak Nielsen 4-2
60’ Bradley 5-2
70’ Larsson (strafschop) 5-3

Scheidsrechter: Panic (Bos)
Gele kaart: Bradley, Prager (SC Heerenveen), Tamboura, Skúlason, Omotoyossi (Helsingborgs IF)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag, Breuer, Beerens, Roorda, Bradley (Prager /72), Pranjic, Sibon (Matusiak /66), Sulejmani

Helsingborgs IF: Andersson, Tamboura, Jakobsson, Beloufa (Castan /46), Andersson, Dahl, Lantz (Wahlstedt /46), Skúlason, Kolár (Unkuri /87), Larsson, Omotoyossi