[WDT] Overzicht Nederlanders 2e voorronde

Om 21:00 begonnen de wedstrijden in de tweede voorronde van de World Darts Trophy. Hierin deden ook vier Nederlanders mee, namelijk Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Mario Robbe en Michael van Gerwen. Hieronder een overzicht van deze wedstrijden.

Van Gerwen is er in geslaagd om zich voor het hoofdtoernooi van de World Darts Trophy te plaatsen. De darter uit Boxtel kwam tegen Robert Grant Langzaam op gang, maar rondde de partij op magistrale wijze af. Mighty Mike had namelijk al twee mogelijkheden op een 170-finish gehad. Hij wist deze echter niet uit te gooien. Uiteindelijk lukte het de Brabander in de winnende leg van de wedstrijd. De jonge darter moet het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi opnemen tegen Peter Manley, waarvan hij eerder dit jaar al een aantal keer verloor.

De World Darts Trophy is afgelopen voor Robbe. De Tilburgse darter was in de tweede voorronde van het toernooi namelijk kansloos tegen Kevin Painter. The Artist verloor slechts twee legs, maar stond er verder geen af. De laatstgenoemde moet het in de eerste ronde van de knockout-fase opnemen tegenover Mark Webster.

Vincent van der Voort presteerde het wel om zich voor het hoofdtoernooi te kwalificeren. De Nederlander was in de tweede voorronde te sterk voor Gary Robson. De Engelsman wist het toernooi in 2005 op zijn naam te schrijven. In de eerste ronde moet de darter het opnemen tegen titelverdediger Phil Taylor.

Ook Jelle Klaasen wist zijn wedstrijd in de tweede voorronde te winnen. The Young Matador nam het op tegen Michael Rosenauer en zegevierde uiteindelijk 3-0. Ook hij zal het in de eerste ronde van de World Darts Trophy zwaar krijgen. De jonge darter speelt namelijk tegen meervoudig Embassy-winnaar Raymond van Barneveld.


De uitslagen van de tweede voorronde:

Darter 1Darter 2Uitslag
Andy Jenkins Wayne Atwood2-3
Andy SmithMichael van Gerwen1-3
Ronnie BaxterDenis Ovens2-3
Michael RosenauerJelle Klaasen0-3
Kevin Painter Mario Robbe 3-0
Steve West Mervyn King 1-3
Shaun Greatbatch Martin Atkins 3-2
Gary Robson Vincent van der Voort 0-3
Submitter:  Bron: Infodarts.nl e.a