Groen licht voor CL-loting

De loting voor de eerste fase van de Champions League zal zoals gepland gewoon doorgaan. Aankomende donderdag zullen daarom 33 clubs meedoen in de loting, in plaats van 32.

Reden hiervoor is het uitstellen van het kwalificatieduel tussen Sevilla en AEK Athene. Door het overlijden van Antonio Puerta wordt het duel nu aankomende maandag gespeeld. Dit is dus na de loting. De UEFA heeft inmiddels bevestigd dat de loting morgen gewoon zal worden voltrokken.

"De loting zal donderdag om 18.00 CET plaatsvinden, zoals gepland", aldus secretaris David Taylor op UEFA.com. "Er zijn enkele complicaties vanwege de tragische en onvoorziene omstandigheden die de afgelasting van AEK - Sevilla inleidden. Dit betekent dat beide clubs voorlopig allebei geplaatst zijn voor de Champions League."

De complicaties die Taylor bedoelt is het verschil in punten op de UEFA coëfficiënten ranglijst tussen beide clubs. In het geval van Sevilla zou de club in pot 2 geplaatst worden. AEK, dat beduidend lager staat, zou vanuit pot 4 in een groep geloot worden. Sevilla won het eerste duel met 2-0 in eigen huis. Een mogelijkheid is dat als AEK deze achterstand weet weg te poetsen, het achteraf ook in pot 2 terechtkomt.