ESM Elftal van het jaar

Het ESM-elftal van het seizoen 2006-2007 is bekend. De redacteuren van de negen bij de ESM aangesloten sportbladen stelden dit seizoen negen keer een elftal samen.

Daniel Alves (Sevilla), Francesco Totti (AS Roma) en Didier Drogba (Chelsea) zijn de blikvangers in het elftal. Het trio werd het vaakst gekozen.

Alvés was dé uitblinker dit seizoen bij Sevilla. Sevilla won dit seizoen de UEFA-Cup en eindigde als derde in de Spaanse competitie. Ploeggenoot Kanouté verdiende met zijn 21 doelpunten ook een plaats in het ESM-elftal.

Drogba slaagde er dit seizoen niet in om Chelsea kampioen te maken, noch om de Champions League te winnen. Hij maakte echter wel de winnende goal in de FA-Cup finale tegen Manchester United. Drogba is de enigte speler van Chelsea in het ESM-elftal.

Totti veroverde dit seizoen de Gouden Schoen in het ESM klassement. Hij tekende 26 doelpunten aan, won de Coppa Italia en eindigde met AS Roma als tweede in de Serie A.

Verder is Internazionale hofleverancier. Drie spelers werden uitverkoren: Marco Materazzi, Dejan Stankovic en Zlatan Ibrahimovic. Tot slot is er geen Nederlander te vinden in het ESM-elftal. Wél werden er dit seizoen vier spelers één keer geselecteerd: Khalid Bouhlarouz, Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooy en Clarence Seedorf.

Het ESM-elftal seizoen 2006-2007

Doel
Coupet (Olympique Lyon)

Verdediging
Alves (Sevilla) - Vidic (Man.United) - Materazzi (Internazionale)

Middenveld
C.Ronaldo (Man.United) - Juninho (Olympique Lyon) - Totti (AS Roma) - Stankovic (Internazionale)

Aanval
Kanouté (Sevilla) - Drogba (Chelsea) - Ibrahimovic (Internazionale)