Ajax met Babel, Sneijder en Perez tegen ZW

Woensdag speelt Ajax het laatste groepsduel in de UEFA-Cup tegen Zulte Waregem. De Amsterdammers kunnen daarbij beschikken over Ryan Babel, Wesley Sneijder en Kenneth Perez. Ajax-coach Henk ten Cate zal het trio naar alle waarschijnlijkheid opstellen.

Omdat Perez en Sneijder in de eredivisie niet aan voetballen toekomen wegens een schorsing naar aanleiding van de scheldpartijen, laat Ten Cate beide spelers wedstrijdritme opdoen in België. Ryan Babel, die kampte met een voedselvergiftiging, zal ook in de basis beginnen. De aanvaller had tevens al geruime tijd last van een knieblessure, maar die kwetsuur is inmiddels hersteld.

De kans dat Ajax niet overwintert in Europa is redelijk klein. Zelfs bij een nederlaag met vier doelpunten verschil, is er geen vuiltje aan de lucht als het om overwinteren gaat. Wel is de uitslag van de wedstrijd bepalend voor het vervolg in de UEFA-Cup. Winnen de Ajacieden, dan speelt het tegen een nummer drie uit de Champions League. Bij verlies of een gelijkspel zal een groepswinnaar uit de UEFA-Cup aan de Amsterdammers gekoppeld worden.