DC: Rusland zegeviert

Rusland is er in geslaagd om de Davis Cup te winnen. De beslissing moest vallen in de laatste wedstrijd tussen Marat Safin en José Acasuso. David Nalbandian trok de stand namelijk weer gelijk door eerder op de dag te winnen van Nikolai Davydenko.

Safin wist de laatste wedstrijd in deze editie van de Davis Cup in vier sets te winnen (6-3, 3-6, 6-3, 7-6). Toch moest de Rus hard werken om de zege daadwerkelijk veilig te stellen. Acasuso bood verrassend veel tegenstand en was een groot deel van het duel even goed als zijn opponent.

De service van Safin was gedurende de wedstrijd erg sterk. Hij produceerde zestien aces en maakte geen dubbele fouten. De laatste set van de finale was ook meteen de spannendste. De twee spelers gaven hun service niet weg en ook breekkansen kwamen niet in dit deel van het duel voor. Uiteindelijk moest een tie-break de doorslag geven. Bij een stand van 6-4 liet de Rus een wedstrijdpunt liggen, maar het punt dat hierop volgde werd wel benut.

In 2002 wist Safin zich ook al te kronen tot held van de natie. Toen speelde Rusland ook in de Davis Cup-finale. Frankrijk was toen de tegenstander. De Russisshe tennisser wist zijn partijen tegen Paul-Henri Mathieu en Sebastien Grasjean in winst om te zetten. In de finale van dit weekend verloor de Rus alleen van Nalbandian. Toch wist hij zich te revancheren door het dubbelspel en de partij tegen Acasuso te winnen.