Masters: Federer met veel moeite door

Roger Federer heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Tennis Masters Cup in Sjanghai. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg in de Rode Groep met veel moeite de Amerikaan Andy Roddick met 4-6, 7-6(8) en 6-4. Federer overleefde in de tiebreak van de tweede set drie matchpoints.

Roddick, die net als Federer zijn eerste partij bij de Masters had weten te winnen, ging voortvarend van start. De Amerikaan wist Federer al vroeg op een break achterstand te zetten, en had zelfs uitzicht op een dubbele break. Door veel het net op te zoeken hield Roddick de Zwitser continu onder druk.

Nadat hij de eerste set had gewonnen, kwam Roddick aanvankelijk goed weg in het tweede bedrijf, toen hij bij de stand 4-5 twee setpoints wist weg te werken. Federer was aangeslagen en kwam in de tiebreak snel op een 0-3 achterstand. Roddick kreeg op zowel bij 6-4 als bij de stand 8-7 matchpoints, maar die wist hij niet te verzilveren.

De Amerikaan wist die klap niet meer te boven te komen, en in de derde en tevens beslissende set werd hij op 1-1 gebroken, waarna de overwinning van Federer niet meer in gevaar kwam.