Vreven: "Veel mis in de selectie"

Na de 2-0 overwinning vorige week op Heracles leek het de goede kant op te gaan bij ADO Den Haag, maar sinds dit weekend verkeert de ploeg weer in een diepe crisis. De 2-1 nederlaag bij Sparta zorgt er voor dat de ploeg nu weer laatste staat in de Eredivisie.

Stijn Vreven vindt dat ADO dit zichzelf mag verwijten. In het Algemeen Dagblad maakt Vreven van zijn hart geen moordkuil. "Sommige spelers zijn de club naar de kloten aan het helpen. Er is veel mis in de selectie. We moeten zien te overleven, maar ik heb een heel andere definitie van overleven. Iedereen weet toch wat ik bedoel? ADO heeft te veel engelen in de ploeg. Het is niet aan mij, maar ik zou zeggen: degenen die nu niet alles geven, moeten ophoepelen. Ze verknoeien het voor de anderen en dat kan ik niet verkroppen", aldus de boze Belg.

"Sommige jongens moeten de knop eens omdraaien. Dat begint op de trainingen. Je traint zoals je speelt, zeggen ze wel eens. Er wordt bij ons echter te vrijblijvend, te tam getraind. Dan kun je in wedstrijden nooit superscherp voor de dag komen. Dat is geen verwijt naar de trainer, ik vind dat zoiets uit een speler zelf moet komen. Ik ga in ieder geval niet akkoord met de instelling van sommige spelers."

"Het wordt tijd dat iedereen in de spiegel kijkt. We staan op degraderen, maar ik zal de handdoek pas gooien als de laatste wedstrijd gespeeld is. Wanhopen doen we niet, maar dit is wel een dieptepunt. Waar ik me aan vasthoud? Nou, er komen nog veel wedstrijden. Maar dat er iets moet gebeuren, dat moge duidelijk zijn."